کد خبر 447537
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۳

مسئولان دانشگاه آزاد طی روزهای اخیر نسبت به طرح ۱۱۵ نمانیده مجلس درباره اخراج بی‌ضابطه کارکنان و اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه واکنش نشان دادند.

 به گزارش مشرق، سیاست‌های اجرایی دانشگاه آزاد هر از چندگاهی این دانشگاه را دچار حاشیه‌هایی می‌کند. حاشیه‌‌هایی که عمدتا ناشی از عملکرد نامناسب بخش‌هایی از این دانشگاه و عدم وجود ضوابط موجود در دانشگاه آزاد است.

اخیرا شاهد تلاش‌های مسئولان نظارتی و گاها بالادستی برای ضابطه‌مند کردن این دانشگاه هستیم.

بحث‌های مربوط به رشته‌های بدون مجوز دانشگاه‌ آزاد، افزایش بی‌ضابطه شهریه دانشجویان، برخی از قوانین و قواعد دانشجویی و غیره از این دست موضوعاتی است که طی دوره‌های مشخصی مسئولان نظارتی و اجرایی کشور را به تکاپو انداخت.

پس از پیگیری مشکلات مختلف دانشجویان دانشگاه آزاد از سوی دستگاه‌های اجرایی و نظارتی، این بار مسئولان نظارتی به دنبال پیگیری مشکلات کارکنان و اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه هستند.

24 تیرماه بود که غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی طی تذکری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اخراج بی‌ضابطه اعضای هیئت‌ علمی و نیروهای رسمی و قراردادی دانشگاه آزاد، از تهیه طرحی با 115 امضا و تقدیم آن به هیئت‌رئیسه مجلس برای رفع مشکلات این افراد خبر داد.

عبدی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز چند روز بعد از اعلام این خبر، جزئیات بیشتری از این طرح را اعلام کرد و گفت این یک واقعیت است که دانشگاه‌ آزاد و دانشگاه‌های غیردولتی از هیچ ضابطه قانونی حاکم بر امور استخدامی کشور پیروی نمی‌کنند و همین موضوع سبب شده این دانشگاه‌ها به راحتی بتوانند اعضای هیئت‌علمی و یا کارکنان خود را اخراج کنند.

وی هدف از این طرح را شفاف کردن امور حاکم بر استخدام در این دانشگاه‌ها دانست و درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مباحث کلان و سیاست‌گذاری‌های دانشگاه‌ها را تصویب کرده و این شورا نگفته که دانشگاه‌ها قوانین موضوعه کشور در حوزه استخدام و کار را کنار گذاشته و خودشان به هر شکلی که خواستند برخورد کنند.

به گفته عبدی، طبق این ماده واحده که نتیجه مدت‌ها کار کاشناسی است "روابط استخدامی دانشگاه آزاد و همه دانشگاه‌های غیردولتی تابع قانون کار بوده و هرگونه اختلاف بین کارکنان و دانشگاه در صلاحیت هیئت‌های حل اختلاف موضوع ماده 157 قانون کار و شعب دیوان عدالت اداری خواهد بود."

نمایندگان طراح این طرح معتقدند برخی واحدهای دانشگاهی با مستمسک کردن این موضوع که تکلیف مقررات اداری از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به آنان سپرده شده، در حق کارکنان و اعضای هیئت‌علمی خود اجحاف می‌کنند و این افراد در هیچ مرجعی نمی‌توانند تظلم‌خواهی کنند.

از فردای مطرح شدن این طرح، مسئولان دانشگاه آزاد واکنش‌هایی را در قبال آن مطرح کردند و رسانه‌های حامی این دانشگاه مسئول منعکس کردن این واکنش‌ها شدند.

علی‌ عسگری معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اساس این طرح را نگاه منفعت‌جویانه نمایندگان دانست و به سایت دانشگاه آزاد می‌گوید یکی از نمایندگان محترم مجلس با نگاه منفعت‌جویانه و شخصی درباره عزل و نصب، جایگاه و مسئولیت افراد به دانشگاه آزاد شهرشان امر و نهی داشته است.

معاون پارلمانی دانشگاه آزاد با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره دانشگاه‌ها گفت که مدیران دانشگاه آزاد نیز براساس قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی که بر استقلال دانشگاه‌ها تاکید دارد و همچنین براساس ضوابط قانونی کشور، درباره افراد خاطی و یا کسانی که تخلف اداری صورت داده‌اند تصمیم گیری کرده است.

مصدق مدیرکل حقوقی دانشگاه آزاد نیز در همین زمینه به ایسنا گفته بود در دانشگاه آزاد هیئت عالی رسیدگی وجود دارد که به تمام شکایت‌های کارکنان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه در داخل دانشگاه رسیدگی و حکم صادر می‌کند، بنابراین بسیاری از شکایات کارکنان را با نظارت و کنترل داخلی و با دادرسی داخلی به سرانجام می‌رسانیم.

در حالی که 115 نماینده مجلس هدف از این طرح را شفاف کردن امور استخدام کارکنان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد می‌دانند، اما مسئولان این دانشگاه‌ در این موضوع هم با ایجاد فرافکنی هدف اصلی این طرح را زیر سوال می‌برند.

به نظر می‌رسد مسئولان دانشگاه آزاد به جای فرافکنی و خدشه وارد کردن به طرحی که از نظر طراحان ساعت‌ها کار کارشناسی بر روی آن صورت گرفته بهتر است این بار خود را تابع قوانین و مقررات کشور بدانند و برای کمک کردن به رفع  خلاء قانونی موجود به جای سنگ‌اندازی به نمایندگان مجلس کمک کنند تا نتیجه آن عاید دانشجویان و اعضای هیئت علمی شود.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • استاد ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    0 0
    دانشگاه آزاد ارزش علم را در کشور پایین آورده است. بنده خودم دانشگاه دولتی درس خوانده ام و الان استاد دانشگاه آزاد هستم. دانشجویانی دارم که حتی تقسیم را هم بلد نیستند ولی در رشته مهندسی دارن فارغالتحصیل میشوند. وقتی همه ضعیف باشند ما هم ناچاریم پاسی بهشون بدهیم بروند. این را هم بگم که در حال حاضر ساعتی 5000 تومن به بنده میدهند.
  • ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    0 0
    سلام بنده هم در دانشگاه آزاد و ملی ریاضیات تدریس میکنم. یه استادی داشتیم (الان بازنشسته شدن) میگفتن اگه تونستی به دانشجوی ضعیف رشته انسانی ریاضی یاد بدی هنر کردی . هنر تدریس این هستش که آدم یه نفری رو از یه سطح پایین یه مقدار حولش بده بالاتر و انگیزه ایجاد کنه تا بهتر درس بخونه. بله داشجویان دانشگاه آزاد کمی ضعیفتر هستند ولی دانشجوی خوب و باهوش هم توی هر کلاسی پیدا میشه البته فراوانیشون نسبت به دانشگاه ملی کمتره ولی هست. البته مبلغ حق التدریسی شما همکار عزیز بسیار پایین هستش که خوب موجب پایین اومدن انگیزه ی خود شما هم شده (بنده خودم شرایط شما رو داشتم) . بنده مجبور به پاس کردن کسی نیستم هر ترم حداقل 40 درصد کلاس نمره ی قبولی نمیگیرن. ممنون مشرق عزیز

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس